
Başkan Subaşıoğlu: “Hizmet rotamızı halkımız çiziyor”
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Adalet ve Yenişafak Mahallesi’nde hemşehrileriyle buluştu. Merkezefendi’nin 5 yıl içerisinde vizyon ilçe haline geldiğinin altını çizen Başkan Subaşıoğlu, “Önümüzdeki 5 yıl içerisinde ilçemizi daha da ileriye götüreceğiz, çıtamız hep yüksekte olacak. Projeler üretirken, hizmetlerimizi planlarken vatandaşın istek ve talepleri önceliğimiz oluyor. Hizmet rotamızı vatandaşımız çiziyor. Onlar istiyor, biz yapıyoruz. Çabalarımızın tek gayesi var; o da Merkezefendililerin memnuniyetidir” dedi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Ekrem Başer, Milliyetçi Hareket Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Altıntaş, AK Parti Merkezefendi İlçe Kadın Kolları Başkanı Öznur Şen ve AK Parti Merkezefendi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mert Koç ile beraber Adalet ve Yenişafak Mahallesi’ndeki vatandaşlarla buluştu.
“Halkımız istiyor, biz yapıyoruz!”
Adalet Mahallesi’nde vatandaşlarla buluşmasında konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 5 yılda yaptıkları yatırımlarda, halkın istek ve taleplerine öncelik verdiklerini, bu doğrultuda planlama yaptıklarını belirterek, “Merkezefendi Belediyesi olarak 2018 yılını vizyon projelerimizin açılış yılı ilan ettik. Geçtiğimiz yıl içerisinde Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu’nu, Ornaz Vadisi’ni, Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Yürüyüş Yolu’nu, Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi ve Nikâh Sarayı’nı ve Engelsiz Yaşam Akademisi’ni ilçemize, Denizli’mize kazandırdık. Vizyon proje zincirimizi tamamlayacak olan Merkez Kütüphanemizi, Adalet Mahallemizde yükseltiyoruz. Mimarisi ve işleyişi ile mahallemizin çehresini değiştirecek. Bu projelerin her biri, ilçemizin ihtiyaçları, halkımızın beklentileri dikkate alınarak yapılmıştır. Bize rotayı Merkezefendili hemşehrilerimiz çizdi, biz de gereğini yaptık. Her bir yatırımı, gerek lokasyonu, gerek maliyeti, gerekse ihtiyaç önceliği bakımından değerlendirerek bütçemizi en doğru şekilde kullanmaya gayret ettik” dedi.
“Merkezefendi daha da güzel olacak!”
Projelerin kısa sürede bitirilerek halkın hizmetine sunulması konusunda titiz davrandıklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Kurulduğumuz günden bu yana ‘Merkezefendimizi daha da güzel yapacağız’ dedik. ‘Merkezefendililerin memnuniyeti her şeyin üstündedir’ düşüncesi ile hareket ettik, etmeye de devam ediyoruz. Her mahallemizde olduğu gibi Adalet Mahallemizde de vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirdik. Mahallemize 7 bin 500 metrekare arsa üzerinde, bin 500 metrekarelik açık pazaryeri ve 6 bin metrekarelik otopark yeri kazandırdık. Mahallemizi daha da güzelleştirmek adına çalışmalarımız önümüzdeki süreçte de devam edecek” dedi.
“Mahallemizin çehresi değişti”
Adalet Mahallesi’nin ardından Yenişafak Mahallesi’nde de vatandaşlarla bir araya gelen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “İlçemizin her mahallesinde ‘Yeni Yollar, Yeni Standartlar’ parolası kapsamında çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Asfaltlamadan yol açma çalışmalarına, çizgi boyamadan bordür taşı döşemeye kadar birçok yol çalışması gerçekleştiriyoruz. Yenişafak Mahallemizde de yol çalışmalarında bulunduk. Yeni yollarımızla beraber Yenişafak Mahallemiz tozlu yollardan kurtuldu. Üst yapı çalışmalarının da bitmesiyle mahallemizin çehresi de değişti” diye konuştu.
“Sporun ve sporcunun dostuyuz!”
Toplumda sporun yaygınlaşması ve teşvik edilmesinin ana prensipleri arasında yer aldığına işaret eden Başkan Subaşıoğlu, “Sporun ve sporcunun dostu olan bir belediyeyiz. Bütçemizin bir kısmını mutlaka spor faaliyetleri ve projeleri için ayırdık ve kullandık. İlçemizi bisiklet ilçesi yapmak için gayret ettik. Etmeye de devam edeceğiz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde yetişmesi için her yıl 5.sınıf öğrencilerimize bisiklet hediye ettik, etmeye de devam ediyoruz. Çocuklarımızın güvenli bir şekilde bisiklet binebilmeleri için bisiklet yolları yapıyoruz. Yenişafak ve Selçukbey Mahallelerini kapsayan 7,5 km uzunluğunda bisiklet yolunu ilçemize kazandırdık. Güzel ilçemizi, sportif aktivitelerin merkezi yapmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
“Merkezefendililerin memnuniyeti her şeyin üstünde”
Merkezefendililerin memnuniyetinin her şeyin üstünde olduğunun altını çizen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Merkezefendi’yi 5 yılda vizyon ilçe yaptık. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde ilçemizi daha da ileriye götüreceğiz, çıtamız hep yüksekte olacak. 2019-2024 döneminin projeleri, bütçesi, çalışmaları şimdiden hazır. Vatandaşımızın, esnafımızın istekleri doğrultusunda, ilçemize, şehrimize değer katacak projeler ve çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Ekrem Başer de Adalet ve Yenişafak Mahallesi’ndeki vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etmekten dolayı mutlu olduğunu belirtti. Başer, “Soğuk kış gününde bizleri burada ağırladığınız için teşekkür ediyorum” dedi.
Denizli.net
DTO’dan, Almanya’nın kalbi Münih’e çıkarma
Denizli Ticaret Odası(DTO), inşaat ve bağlı sektörlerinde faaliyet gösteren 32 üyesini, iki yılda bir düzenlenen Münih BAU 2019 İnşaat Fuarı’nı görmeleri ve Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD)’nin Münih Şubesi üyeleri ile ikili görüşmelerde bulunmaları için KOSGEB desteğiyle Almanya’ya gönderdi.

DTO Heyeti, 15- 16 Ocak 2019 tarihlerini kapsayan programda ilk önce inşaat sektörünün en önemli fuarlardan biri olarak kabul edilen Münih BAU 2019 Fuarı’na katıldı. Mimarlık, Malzeme ve Sistem Fuarı Ana ürün grubu; alüminyum, yapı endüstrisi için kimyasal yardımcılar, zemin kaplamaları, enerji mühendisliği, güneş enerjisi ekipmanları, fayanslar, doğal taşlar, cam konstrüksiyon, ahşap konstrüksiyon, kilitler, bağlantı parçaları, çelik, zeminler, çatı konstrüksiyonu, cephe teknolojisi, seramik kil, güvenlik sistemleri, kapılar, otopark yönetim sistemleri, yazılım, bilgisayar donanımı, bina otomasyonu, plastik, yapay taşlar endüstrisi, kapılar, pencereler, hizmetler, profesyonel edebiyat, yapı sistemleri, inşaatçılar donanım, izolasyon sistemleri, aydınlatma teknolojisinin yeni uygulamaları ile ürünlerini yerinde gördü.
Almanya’nın önemli kentlerinden Münih’e giden heyette, DTO Yönetim Kurulu Üyeleri Ferruh Dalkılınç, Musa İmançlı ile İbrahim Şenel de yer aldı.
Müsiad’ın Münih’teki üyeleriyle görüştüler
Denizli Ticaret Odası Heyeti, daha sonra MÜSİAD’ın Münih Şubesi’nin ev sahipliğinde yapılan istişare toplantısına katıldı. Toplantıya katılanlar arasında, Türkiye’nin Münih Konsolosu Mehmet Günay ile Münih Ticaret Ateşesi A.Ertem Çoban da vardı. Heyetler, Denizli’deki inşaat sektörünün yatırımcılarının Almanya'daki girişimciler ile birlikte yürütebilecekleri çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.
DTO Başkanı Erdoğan: “Denizli’miz uzak mesafelere açılarak büyüyecek”
DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, üyelerinin kendilerini geliştirmeleri ile uluslararası rekabette daha sağlam ve donanımlı bir şekilde var olabilmeleri için her türlü fırsatı değerlendirdiklerine dikkat çekti. Bunun bazen bir eğitim organizasyonu bazen de yurt dışı seyahatle sağlamaya çalıştıklarını anlatan Başkan Erdoğan, “Onların buralardan edindikleri izlenimler ile bilgi ve becerileri, şehrimize katma değer sağlayacak, kazanç olarak dönecektir. Bizim bu gayretimizin iş görüşmelerine de olumlu yansıdığını duymak, ekibimizi daha da motive ediyor ve hepimizi mutlu kılıyor. Aynı çabamızı kesintisiz sürdüreceğiz. Özellikle yeni ürün ve uygulamaların sergilendiği fuarları çok önemsiyoruz.” dedi.
Denizli.net
Çocuğunuzun karnesini başka çocuklarla kıyaslamayın
Unutmamak gerekir ki aslında karne sadece öğrencinin değil, ebeveynler ve öğretmelerin de emeklerini yansıtır. Not ve puan odaklı başarıyı aileler hayatının merkezine yerleştirir, çocuğa sadece derslerinde yüksek not alırsan başarılısın gözüyle bakarsa, çocuklarda 'Başarılı olursam sevilirim' algısı oluşabilir. Her şeyden önce anne ve babaların çocuklarını her zaman ve her durumda koşulsuz sevdiklerini, kabul ettiklerini ve değer verdiklerini çocuklarına hissettirmeleri gerekir.

PAÜ Hastanesi Çocuk Psikiyatri AD. Dr. Öğretim Üyesi Ömer Başay konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ; Anne babalar okul öncesi yaşlardan başlayarak çocuklarının sorumluluk alma bilincini geliştirmeyi, girişimci olmayı, başarıya ulaşmak için çaba ve emek harcamayı, başarılı olduğunda uygun bir şekilde mutlu olmayı, sorun çözme becerilerini geliştirmeyi, sentez ve üretkenlik becerileri arttırmayı ve özgüven algısını güçlendirmeyi amaçlamalıdır. Aileler çocuklarının bireysel özelliklerini, yeteneklerini, öğrenme yöntemlerini bilmeli ve ona göre destek olmalıdır. Anne baba ve tüm toplum, çocuklara çalışmanın, harcanan emeğin, kendini geliştirmenin ve bu yollarla gelen başarının ve bu başarının zevkinin en değerli ve önemli kavram olduğunu öğretmelidir. Bir öğrenci, aile ve öğretmen elinden gelen tüm çaba ve emeği harcadığını düşünüyorsa başarılıdır.
Ailenin karne döneminden önce yapması gereken temel görev çocukların sadece dersleriyle ilgilenmek olmamalıdır. Duygusal, psikolojik ve sosyal olarak her açıdan çocuklarını takip etmeli, gelişimini desteklemeli, her türlü sorunlarını dinlemeli ve sorunlara çözüm yolları bulmalarına destek olmaya çalışmalıdır. Karneye bir övünç veya utanma kaynağı olarak bakmamak gereğinden fazla duygusal anlam yüklememek gerekir. Karnesi kötü olan öğrencileri utandırıcı, aşağılayıcı, emredici, eleştirici davranmanın ve karnesini arkadaşlarının karnesiyle kıyaslamanın çocukta olumsuz izler bırakacağı unutulmamalıdır. Başarılı karneleri de öncelikle ve sadece maddi ödüller ile eşleştirmekten kaçınılmalıdır, abartılı tepkiler verilmemelidir.
Karneye aceleci ve hızlı bir şekilde göz atma, olumlu veya olumsuz tepkiler verme yerine çocuğunuzla karne hakkında konuşabileceğiniz uygun bir zaman ve yer belirlenmelidir. Çocuğun karnesi değerlendirilirken önce başarılı olduğu alanlar ele alınmalı, başarıları ve çabaları takdir edilmelidir. Sonra iyi olmayan notlar üzerinde durulabilir. Bu notlar veya öğretmen görüşleri ile ilgili kendisinin fikirleri sorulmalı, kendi duygu ve düşüncelerini ifade etmelerine izin verilmelidir. Bu durumu düzeltmek için neler yapılabileceğine çocukla birlikte karar verilmeli, bu konuda çocuklarımıza verebileceğimiz destekler konuşulmalıdır. Öğretmenin de desteği alınarak eksikliklerin giderilmesi için uygulanabilir bir plan oluşturulmalıdır. Karnesi başarılı olan öğrencilerin başarıya giden emek ve çabaları pekiştirilmelidir. Başarının keyfini ve mutluluğunu yaşamayı uygun şekilde deneyimlemeleri gerekir. Çocukların başarısı daha önemlisi çalışması ve emeği ile ilgili olumlu geri bildirimler maddi ödüllerden daha değerlidir. Her öğrencinin güzel bir tatil geçirmesi hakkıdır ve bunu uygun şekilde planlamak gereklidir. Tatil dersleri ve öğrenci sorumluluklarını tamamen bırakmak anlamına gelmemelidir.
Dr. Başay sözlerine şöyle devam etti ; “Öğrencilerin başarılı olamadıkları alanlar değerlendirilirken, öğrenme bozuklukları, öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği sorunları, aşırı hareketlilik, davranım bozuklukları, kaygı ve depresyon gibi çocuğun elinde olmayan ruhsal bozukluklar, okul ve aile ortamında yaşanılabilecek ve çocuğun yaşamını etkileyebilecek yaşamsal olaylarda da her öğrenci için dikkatlice ele alınmalıdır. “
Öğretmenlerin ve ailelerin bu konuları takip etmeleri ve en küçük şüphede gerekli ve uygun desteği almalı gerektiğini vurgulayan Başay tüm öğrencilere iyi tatiller diledi.
Denizli.net